Bij beeldende therapie gaan we aan de slag met beeldende materialen, zoals klei, verf, potloden, wasco etc. We gaan samen op een beeldende ontdekkingsreis en onderweg komen we stukken tegen waar we even bij stilstaan. We proberen eigenlijk meer bij de gevoelsbeleving te komen. Op een draagbare manier kijken we naar deze stukken en daarover gaan we in gesprek. 

 

Bijvoorbeeld:  'Je hebt jezelf als een boom getekend. Kan je wat vertellen over je takken?  Wat vertelt de stam over je? Welk seizoen past er het beste bij?  

 

De zintuiglijke, emotionele en cognitieve ervaringen zijn nodig om in de diepere gevoelslagen te komen. Patronen worden helder, inzichten worden opgedaan en emoties worden beleefd. Zo kan de therapie verandering, ontwikkeling, groei, stabilisatie of acceptatie brengen.  Te allen tijde moet je de uitdaging wel aan willen gaan.  


Bij beeldende therapie denken mensen vaak dat ze goed moeten kunnen tekenen. Dit is niet waar. Belangrijk om te weten is dat het niet gaat om het neerzetten van een prachtig  eindresultaat. Het gaat juist om de beleving en het proces binnen het thema waar we aan werken.